Wat is podotherapie?

Een podotherapeut behandelt mensen met voet-, enkel-, knie- en heupklachten die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voet(en), een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat die voortkomen uit afwijkingen in de voet.

 

Daarnaast geeft een podotherapeut preventieve adviezen en behandelt afwijkende teenstanden en huid- en nagelaandoeningen die niet door een (medisch) pedicure kunnen of mogen worden behandeld.

Podotherapie Sohilait

Bij Podotherapie Sohilait zorgen podotherapeuten Lindsay Sohilait, Karin Geven en Ann Schoemaker ervoor dat uw klachten behandeld worden. Deze ervaren podotherapeuten behandelen onder meer diabetici, kinderen, senioren en sporters.  

Podotherapie is een wettelijk erkend paramedisch beroep. ‘Podotherapeut’ is een door het ministerie van VWS wettelijk beschermde titel die alleen mag worden gevoerd door iemand die een HBO bachelor opleiding podotherapie heeft afgerond. Uiteraard is dat in onze praktijk het geval.

 

Diabetici

Voetklachten die te maken hebben met diabetes zijn vervelend. Wij kunnen de pijn verzachten. 

Kinderen

Al op jonge leeftijd kunnen klachten ontstaan. Het is zaak die tijdig aan te pakken. Lees meer over wat we doen voor kinderen.

65+'ers

U loopt al uw hele leven op uw voeten. Klachten kunnen zomaar ontstaan. Wij zorgen voor verlichting.

Sporters

Door de pijn heen bijten is vaak niet de beste trainingsaanpak. Wij helpen je sporten zonder pijn!

NVvP

Alle podotherapeuten in Nederland zijn verenigd in de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Op de website van de NVvP is veel aanvullende informatie te vinden over podotherapie. Natuurlijk beantwoorden wij uw vragen ook graag.