Podotherapie kinderen

Wij zien veel kinderen in onze praktijk. Ook op jonge leeftijd kun je al last van je voeten hebben. Gelukkig kunnen we bij Podotherapie Sohilait wat doen aan voetklachten bij kinderen.

Het behandelen van bepaalde aandoeningen op jonge leeftijd is belangrijk. Als er niets aan gedaan wordt, kunnen de klachten op latere leeftijd verergeren.

Eerste afspraak
Wanneer voetklachten bij kinderen een rol spelen, gaan we eerst onderzoeken waar de klachten vandaan komen. We letten daarbij bijvoorbeeld op:

  • Hoe uw kind loopt
  • Hoe de beweeglijkheid in enkels en knieën is
  • De stand van de benen
  • Op welk schoeisel uw kind loopt

Bij het onderzoek maken we gebruik van onze podoscoop. Dit is een lichtbak met een spiegel waarmee we de drukverdeling van de kindervoeten kunnen bepalen. Op deze manier leren we veel over de stand van de voeten. Wijkt deze stand af, dan kunnen we dit met bijvoorbeeld een inlegzool corrigeren. Een simpele maar zeer effectieve oplossing. De meeste kinderen vinden het bovendien geen enkel probleem om te lopen met een extra zooltje.

Schoenen
Bij een eerste afspraak vragen we u ook altijd om veel gedragen (sport)schoenen mee te nemen. Het schoeisel en eventuele slijtage vertellen ons ook veel over de manier van lopen van uw kind.

Een onderzoek bij een podoloog is niet pijnlijk. In de meeste gevallen weten we vrij snel hoe we uw kind snel en effectief kunnen helpen. Als u een afspraak wilt maken, kan dat ook zonder verwijzing van een huisarts.

Meer informatie
Download brochure NVvP

Wilt u weten of een therapeutische zool wat voor u is? Maak gerust een afspraak. Wij hebben geen lange wachtlijsten. 

Z

Heeft u voetklachten? Wij hebben de meest voorkomende klachten op een rij gezet. Misschien herkent u zich ergens in.